Hoeboer Keramiek
Hoeboer Keramiek
HOEBOER KERAMIEK masterclass team contact Hoeboer Pottery

voorjaarscursus compact
complete beginnerscursus in 8 lessen, mei/juni

Zomerweek
een week lang , elke ochtend lekker draaien

draaien beginners
reguliere cursus van wekelijkse lessen, starts september of januari

cursus draaien voor beginners

pottenbakker aan de draaischijf

Pottenbakken; het ziet er zo makkelijk uit en het lijkt zo heerlijk om te doen! Leuk is het zeker, makkelijk niet echt, maar je kunt het wel leren.

Hoeboer Keramiek biedt een gestructureerd lesprogramma aan, waarin stap voor stap de basisvaardigheden van het pottenbakken behandeld worden. Er wordt veel geoefend, zowel direct op de schijf als 'van de mast'. Ook de afwerking komt aan de orde, dat wil zeggen het afwerken van de onderkant, de decoratie en eenvoudig glazuren.

voorjaarscursus compact mei/juni

In de maanden mei en juni, kort voor de zomervakantie, geven we een compacte cursus draaien voor beginners van 8 x 2,5 uur. Deze compacte cursus omvat dezelfde lesstof als de reguliere cursus, maar dan in 8 lessen van 2,5 uur in plaats van de gebruikelijke 14 x 1,5 uur. Zo zijn we mooi voor de zomervakantie klaar en kun je eventueel in september instromen in de reguliere cursus half-gevorderd.

niveau:
Dit is een cursus voor beginners, je hoeft geen enkele ervaring te hebben. Aan het eind van de cursus kun je kommen maken, decoreren en 'afdraaien'. Je kunt doorstromen naar de cursus 'halfgevorderd'.

wanneer:
Lessen beginnen in de week van 8/12 mei 2023 en duren acht lessen tot en met 27/30 juni. Op maandag is de laatste les een week later, 3 juli, omdat er met pinksteren geen les is. Het complete cursusaanbod vind je hieronder op het aanmeldformulier.

kosten:
Een beginnerscursus kost €315,-. Lesgeld is inclusief materiaal, glazuur, gereedschap en stookkosten.
Een groep bestaat normaal uit maximaal tien cursisten.

waar:
De compacte cursussen worden gegeven in ons atelier in 'De Hobbit', aan de Joseph Ledelstraat 52 in Den Haag. Tijd en locatie van de cursus worden duidelijk vermeld op de factuur.

aanmelden:
aanmelden kan hieronder met het aanmeldformulier.

We proberen dit formulier up-to-date te houden, maar het kan zijn dat een gekozen cursus toch al vol blijkt te zijn. Geef eventueel alternatieve data op bij 'opmerkingen'

les gemist:
Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald. Bedenk voor je je aanmeldt of je wel voldoende aanwezig kunt zijn. Ga je meer dan één les missen, wacht dan liever een seizoen met aanmelden, of kies een ander dagdeel.

zomerweek 2023
beginner/gevorderd

Wil je helemaal het pottenbakken in duiken, dan is deze zomerweek ideaal. Een week lang kun je elke ochtend aan de slag.
Als gevorderde kun je je onder begeleiding van een docent verdiepen in een onderwerp. Dat kan een eigen leerdoel zijn, maar er kan ook een onderwerp door de docent worden aangedragen en uitgewerkt.
Als beginner kun je in korte tijd uitgebreid kennis maken met de basis van het pottenbakken. Je krijgt les van een ervaren docent, maar we volgen niet het strakke lesprogramma van de reguliere beginnerscursus. Er zal veel tijd zijn voor proberen, ontdekken en oefenen.
(NB: Aan het eind van deze week kun je niet automatisch doorstromen naar de half-gevorderden groep in september. Wil je dat wel, kijk dan bij de compacte beginnerscursus, of wacht tot september met instromen).

wanneer:
Zomerweek A
10-14 juli, dagelijks 9:30-13:00

Zomerweek B
17-21 juli, dagelijks 9:30-13:00

kosten:
Een zomerweek kost €295,-. Lesgeld is inclusief materiaal, glazuur, gereedschap en max. 2 kg stookkosten.
Een groep bestaat normaal uit maximaal tien cursisten.

waar:
De Zomerweken worden gegeven in ons atelier in 'De Hobbit', aan de Joseph Ledelstraat 52 in Den Haag. Tijd en locatie van de cursus worden duidelijk vermeld op de factuur.

aanmelden:
aanmelden kan hieronder met het aanmeldformulier.

draaien beginners

niveau:
Dit is een cursus voor beginners, je hoeft geen enkele ervaring te hebben. Aan het eind van de cursus kun je kommen maken, decoreren en 'afdraaien'. Je kunt doorstromen naar de cursus 'halfgevorderd'.

wanneer:
De reguliere cursussen beginnen in januari en in september. Een beginnerscursus bestaat uit 14 lessen. In de voor- en najaarsvakantie is er een week geen les. Het complete cursusaanbod vind je hieronder op het aanmeldformulier.

kosten:
Een beginnerscursus kost €315,-. Lesgeld is inclusief materiaal, glazuur, gereedschap en stookkosten.
Een groep bestaat normaal uit maximaal tien cursisten.

waar:
We geven les op twee locaties, die zo'n 250 meter van elkaar liggen. In 'De Hobbit', aan de Joseph Ledelstraat 52 in Den Haag, geven we draaicursussen voor beginners. Aan de Suezkade 1 geven we zowel beginners- als gevorderdenlessen plaats. Tijd en locatie van de cursus worden duidelijk vermeld op de factuur.

aanmelden:
aanmelden kan hieronder met het aanmeldformulier.

We proberen dit formulier up-to-date te houden, maar het kan zijn dat een gekozen cursus toch al vol blijkt te zijn. Kruis eventueel meerdere opties aan, of geef alternatieve data bij 'opmerkingen'

les gemist:
Gemiste lessen kunnen in principe niet op een andere dag worden ingehaald. Bedenk voor je je aanmeldt of je wel voldoende aanwezig kunt zijn. Ga je een aantal lessen missen, wacht dan liever een seizoen met aanmelden, of kies een ander dagdeel. Mis je de eerste lessen door vakantie? Sla dan liever een cursus over!

draaien gevorderden

Wie bij Hoeboer Keramiek de beginnerscursussen doet is in principe na een jaar 'gevorderd', tenzij je liever nog een half jaartje beginner blijft. Je hoeft daar geen examen voor te doen. Je bent dan uiteraard nog geen volleerd pottenbakker, maar je hebt de basis aardig onder de knie. Je kunt dan een kilo klei centreren, kom- en cilindervormen draaien en je kunt je werk afdraaien en eenvoudig glazuren. Heb je elders leren draaien dan overleggen wat voor jou het beste instapniveau is.

Gevorderden gaan vanuit de basisvormen 'kom' en 'cilinder' hun eigen doelen stellen en daar op verder werken. Je kunt je bijvoorbeeld richten op 'serviesgoed', of 'theepotten', maar je doel kan ook zijn om grotere voorwerpen te draaien of een serie gelijkvormige objecten. Uiteraard is er technische begeleiding en feedback.

niveau:
Je kunt een kilo klei centreren, kom- en cilindervormen draaien en je kunt je werk afdraaien en eenvoudig glazuren.

wanneer:
Gevorderden lessen duren wekelijks 2 uur, een cursus bestaat uit 14 lessen. In de voor- en najaarsvakantie is er een week geen les. Cursussen beginnen elk half jaar in september en januari. Het complete cursusaanbod is afhankelijk van de doorstroom van beginners en wordt voor de zomervakantie vastgesteld.

kosten:
Een gevorderdencursus kost €(nog niet bekend). Lesgeld is inclusief materiaal, glazuur, gereedschap en 3 kilo stookkosten.
Een groep bestaat normaal uit maximaal tien cursisten.

aanmelden:
Wil je instromen in een gevorderden cursus stuur dan een mail naar info@phoeboer.nl. Vermeld je niveau, beschikbaarheid en telefoonnummer. Wij nemen dan contact op om tre overleggen welke cursus geschikt is.

waar:
We geven les op twee locaties, die zo'n 250 meter van elkaar liggen. In 'De Hobbit', aan de Joseph Ledelstraat 52 in Den Haag, geven we draaicursussen voor beginners. Aan de Suezkade 1 geven we zowel beginners- als gevorderdenlessen. Tijd en locatie van de cursus worden duidelijk vermeld op de factuur.