Hoeboer Keramiek
Hoeboer Keramiek
HOEBOER KERAMIEK masterclass team contact Hoeboer Pottery

ringenpot handopbouw cursus

Beginners leren de basistechnieken zoals het kneden van een duimpotje, het werken met plakken klei, het bouwen met rolletjes klei en het gebruik van drukmallen. Ook eenvoudig decoreren en glazuren komen aan bod.

Elke techniek wordt aangeboden door middel van een duidelijke opdracht, vaak in combinatie met een decoratiemethode.

Naast de techniek is het ook belangrijk om te weten hoe je het beste met het materiaal klei om gaat. Klei droogt en krimpt, is slap of stevig, het buigt of breekt. Hoe kun je het bakken en wat doe je met de resten?

Als je de basistechnieken hebt behandeld en het proces hebt gezien, dan sluit je aan bij de gevorderden. Je bent dan nog geen volleerd pottenbakker, maar je weet er genoeg van om te kiezen hoe je nu verder wilt.

In de gevorderdencursus wordt gewerkt aan de hand van thema's. Een ruim interpreteerbaar thema wordt besproken en er wordt van alles verzameld wat met het thema te maken heeft en als inspiratie kan dienen. Iedere cursist werkt het thema op zijn eigen manier individueel uit in de techniek naar keuze, waarbij natuurlijk altijd advies en begeleiding voor handen zijn. Als afronding bekijken en bespreken we elkaars werk. Het is boeiend om te zien hoe ieder weer verschillend met een thema omgaat. Daarnaast worden regelmatig nieuwe technieken aangeboden, met name op het gebied van decoratie en glazuren.

Als er ruimte is kunnen er nieuwe beginners instromen. Soms beginnen we een nieuwe cursus met alleen beginners

wanneer:
Lessen duren 2 uur, een cursus bestaat uit 14 lessen. In de voor- en najaarsvakantie is er een week geen les. Lessen beginnen in de week van 4 tot 8 september 2023. In januari gaat weer een nieuwe reeks lessen van start. Het complete cursusaanbod vind je hieronder op het aanmeldformulier.

kosten:
Een cursus kost €325,-. Lesgeld is inclusief materiaal, glazuur, gereedschap en stookkosten.

aanmelden:
Het complete cursusprogramma vind je hieronder op het aanmeldformulier